diumenge, 28 de juliol de 2013

HRP (ETAPA 25): Refugi del Juclar - Coll Alba - Hospitalet-près-l’Andorre - Refugi Bésines - Carlit - Bulloses


Avui el dia es presenta interessant. Els guardes del refugi han tingut l’amabilitat de deixar-nos l’esmorzar apunt perquè a les 6 del matí volem enfilar de nou la ruta. Total, un bon entrepà, sucs i “andiamo”. Lo Pont sembla que té ganes de gresca i diu que ens acompanyarà una horeta. Doncs, som-hi! Enfilem Juclar amunt cap a la seva collada i fins al coll de l’Alba, punt des d’on divisem una fantàstica sortida del sol. Aquí ja és on definitivament ens separem del Pont. Li agraïm tot el que ha fet, que no ha estat poc, i li desitgem bona tornada al Serrat.


Venint de Juclar

El comiat d'avui

Vistes fantàstiques

Baixant cap Hospitalet-pres-l'Andorre

Hospitalet-pres-l'Andorre


Nosaltres continuarem la ruta, ja que no ens podem encantar ni una mica si volem arribar a una hora decent. El següent és baixar per un terreny pedregós, camí que voreja els estanys de l’Alba. Després del coll de Couart per un camí més transitable, agafem el llarg descens fins a Hospitalet-pres-l’Andorre, a través de la vall d’Ariège.

Un cop passat el poble, a les 9 del matí, agafem el camí que ens durà al refugi de Bésines. La pujada és bastant progressiva. Al principi és una romànica de gent, però a mesura que pugem alçada la cosa es va calmant.Sender direcció a Bésines

Al cap de cop ja divisem l’estany de Bésines on just a dalt d’un turó ja hi ha el refugi. Un cop allà mengem una miqueta. De moment hem fet aproximadament la meitat del recorregut i encara no són les 12 del migdia. Creiem que més o menys anem bé de temps, però no podem relaxar-nos. A partir d’aquí seguim muntanya amunt pel GR10 cap al coll d’Anyell.


Estany de Bésines


Pujant a Bésines


Refugi de Bésines


Cap a Coll d'Anyell


Arribem dalt del coll ben acalorats, però de sobte un aire fred es gira i el cel es comença a tapar. Quatre fotos a la immensitat del llac de Lanós i comencem a baixar cap a ell.

Un cop al llac comença el dilema. Són aproximadament les 2 de la tarda i el cel es mostra amenaçador. Hi ha la opció de seguir el GR10 i en poques hores arribar a les Bulloses o bé continuar la ruta prevista, en la qual encara ens quedaria travessar tot el Llac de Lanós, pujar el Carlit per la vessant Oest i fer el llarg descens pels llacs de les Bulloses.


Amb el Llac Lanós de fons

Doncs bé, sense gaire consens ens decantem per la segona opció amb l’interrogant de la meteo. El ritme fins el cim no deixa treva, l’Eli es poca amiga de les tempestes.Direcció cap al Carlit!

Pujada cap al Carlit
Al final, però, el cel s’ha aguantat i després d’un llarg descens arribem a les Bulloses poc abans de les 7 de la tarda. Ens rentem una mica i cap a disfrutar d’un sopar de 5 estrelles, enmig de francesos.


Des del Carlit amb vistes d'on venim

El primer tram de baixada

Baixant del Carlit

Baixant del Carlit direcció les Bulloses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada